LES MEVES DEESSES DE PAPER – Ostara

Eostre és el nom d’una deessa germànica de la primavera i dona nom a la celebració pagana de el equinocci de primavera: Ostara

Ella és la deessa que ve per anunciar-nos el equinocci de primavera. Sortim del costat fosc de l’any, la llum ja no es tímida i comença a fer-se més intensa. Ens recorda la importància de la vida, de gaudir de el sol, càlid i amable.

Arriba el moment en què els ocells voletegen i canten alegres, en qué comencen a néixer els pollets i en qué la naturalesa esclata de colors infinits i s’omple de flors amb aromes increïbes.

Conta la llegenda que un any la deessa Eostre va trigar una mica a arribar, i una nena va trobar a un ocellet gairebé mort pel fred, la pluja i les gelades. La nena va demanar ajuda a la deessa i ella la va escoltar.

Eostre va tornar i amb la seva llum i la pluja que queia va crear un bonic arc de Sant Martí que va portar els colors de nou a la terra i també la calor de l’astre sol a la mare terra.
Però ja hem dit que Eostre arribava una mica tard… i l’ocellet estava molt debil. Ella va decidir convertir-la en una llebre blanca preciosa i a més li va donar el poder de l’agilitat per evadir a tot depredador.
I és així com aquest ocellet transformat en llebre va tornar corrent cap al seu niu a seguir covant els seus ous… uns ous en els quals es reflectia l’arc de Sant Martí de Eostre i es van convertir en ous de mil colors.

Qué sortiria d’aquests ous? ocellets o llebres?

Eostre va nombrar a la llebre Lepus  i més tard la va convertir en una constel·lació (la Llebre), que la va posar sota d’Orió (el Caçador).
Des de llavors, la Lepus torna a la terra un cop a l’any, per regalar els seus ous de colors als nens que assisteixen als festivals d’Ostara que se celebren cada any per l’equinocci primaveral i en honor a Eostre.

Eostre es doncs, una gran Deessa de fertilitat, amabilitat i sanació. Que ens porta colors i alegría a les nostres vides.
No t’agradaría tenir-la al altar?

Doncs, com ja us imagineu la Nàtica ens l’ha fet de paper!

Moltes vegades ens trobem que no tenim una Deessa per posar a l’altar i us donem l’oportunitat de poder fer-la amb les vostres mans.
Aquesta es la setena Deessa de paper per que pogueu gaudir d’aquestes energíes d’Ostara, es molt fàcil de fer! Esperem que pogueu connectar més profundament amb ella i que la pogueu tenir en el vostre altar.
Per descarregar el retallable feu click aquí.

Aquesta es la penúltima Deessa de tota la col·lecció, com que nomès queda una podeu votar quina voleu per Beltane, podeu fer-ho escribint-nos per email, o per les nostres xarxes socials.Compartiu-la i si voleu envieu-nos una foto amb la Eostre al vostre altar per compartir-la a les xarxes i a aquest mateix article!

 

 

Lunitari
Sacerdotisa de la Diosa. Me encanta la música, la creatividad y la artesanía. Mis publicacionesMás sobre mi...

Comenta...

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *