Cascarilla d’Ostara

 

Què preciosa és aquesta època!
Colors, flors, llum i esplendor per tot arreu!

Quan arriba Ostara a mi m’encanta tenyir ous de colors amb tints naturals. Alguns els poso al altar, com a ofrena, altres… els poso a taula! Sí, i el meu xicot i jo ens els mengem, convertint una menja tant senzilla i humil com un ou bullit en un plat especial, ple de colors, per a celebrar la vida que reneix a l’època d’Ostara.

I un cop ens els hem menjat… què fem amb ells? Els llencem?
No, i ara!
Ei, aquest truc que et donaré és només si tenyeixes els ous amb colorants alimentaris, o amb tints vegetals, aquarel·les o similars, però no et servirà si els pintes amb pintures, temperes, o si els hi enganxes coses. Aquests quedaran preciosos, segur, i els podràs conservar d’un any per l’altre, si vols, però per fer el que et proposo, doncs no valen. Així que si els teus ous d’Ostara estan pintats o tenen cosetes enganxades, t’animo a provar les tincions… i així tindràs ous de primavera de totes menes!

 

(La Piti gaudint de l’escalforeta dels meus Ous d’Ostara)

Això, que me’n vaig del tema.
Què fem si tenim uns ous tenyits? També els podem conservar d’un any per l’altre, però la gràcia està en que cada any en fem de nous, sent la pròpia elaboració dels ous decorats una activitat molt guapa de fer en família. Però si ets com jo, que alguns dels ous que menges els tenyeixes i els fas especials, o un cop acaba Ostara no saps què fer amb els ouets del teu altar… segueix llegit, que segur que t’agrada la idea!

 

Has sentit mai a parlar de la cascarilla?
És un element que varies cultures utilitzen en la seva pràctica màgica. Sobre tot és molt coneguda a les creences que ens venen de Sudamèrica, però a casa també es feia servir quelcom semblant, des de sempre. Sembla un element molt exòtic, però es tracta només de closques d’ou moltes. La closca d’ou té un component protector molt i molt gran. És un ingredient màgic que s’ha usat des de l’antigor, i que recull la necessitat de la gallina, la mare ponedora, de cuidar i protegir el més valuós per a ella, la seva progènie. La cascarilla més famosa és la que es fa dels ous blancs, suposo que apel·lant a la imatge de puresa del propi color. Però uns bons ous rossos no han de ser desmerescuts! Realment a casa l’hem feta sempre dels dos colors, fins i tot mesclada, i sempre ens ha anat molt bé.

I per què t’explico això sobre la cascarilla?
Bé, segur que ja saps per on vaig.

Aquests ous que han participat de la nostra celebració d’Ostara, als que hem donat la nostra energia i la màgia del color, que ens han alimentat en el nostre àpat de primavera, o que han embellit el nostre altar amb colors i evocadores formes, aquests ous són especials, estan impregnats de màgia.

No només la que ja de per si tenen pel fet de ser el que són, si no que al damunt els hem fet curulls de les energies d’Ostara. Com els hem de llençar, doncs, si són plens de màgia? Els podem aprofitar convertint-los en una cascarilla molt especial.

Què n’hem de fer? Doncs si tenim un morter, poc a poc i amb molta paciència, i un bon xic d’esforç del nostre braç, podem moldre’n les closques fins aconseguir una fina pols dels colors amb els que hem tenyit el nostre ou.

 

En podem fer de colors diferents!

O ho podem barrejar tot en una cacofonia de colors venturosos. Aquesta pols (la cascarilla d’Ostara) ens pot servir per protegir tot allò que vulguem protegir. Podem bufar-ne una mica a través de les finestres i les portes de casa nostra, per protegir-nos ara que el bon temps ens les farà tenir més estona obertes, pots posar-ne un polsim sota l’estora de la entrada o dins el moneder, o dibuixar un sigil de protecció sobre les fotos dels teus familiars… mil coses! I a més, si li poses una mica d’aigua i en fas una pasteta amb la que puguis fer un petit xurret, un cop sec s’assemblarà a un guix, amb el que podràs marcar sigils de protecció a les portes o portar-ne un trosset dins la bossa. I no només tindràs amb tu la màgia de protecció de l’ou, si no que a més a més el poder d’Ostara, de la primavera, del esclat de vida i dels nous inicis, estarà també amb tu. I podràs marcar amb aquest guix les cantonades del full que conté el teu currículum i que entregaràs a aquella empresa en la que tant voldries treballar. O pots dibuixar-te un sigil a la sola de les sabates quan surtis a sopar amb aquella parella amb la que vols començar una nova relació. O pots bufar una miqueta del seu pols sobre el cotxe que t’acabes de comprar, per que la protecció t’acompanyi quan condueixis. La imaginació n’és el límit! I es ben senzill. Només necessites les closques tenyides dels ous d’Ostara, un morter i la seva mà (o pels més ganduls, també serviria un molinet de cafè) i un potet on guardar-ne el pots.

T’animes a provar-ho?

Nàtica
Sacerdotisa de la Diosa. Graduada en Historia.Mis publicacionesMás sobre mi...

Comenta...

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *