Les meves Deesses de paper – Yule

Moltes vegades ens trobem que no tenim una Deessa per posar a l’altar i us donem l’oportunitat de poder fer-la amb les vostres mans.
Aquesta es la cinquena Deessa de paper que he creat per que pogueu gaudir d’aquestes energíes de Yule, es molt fàcil de fer!
Us presento a Skadi.

Oh, no et quedis allà a la porta, vine, vine a la vora del foc. Així, amb mi. A la meva edat tinc poques distraccions, i xerrar a la caliu del foc amb algú que m’escolti n’és la més preuada. Vine, que a fora fa fred, ha començat a nevar i el vent udola amb fúria. Demà tot serà blanc, i el silenci serà l’únic so que s’escoltarà a tota la vall. Vine i escalfa’t a la llar de foc. No sents com xiuxiuegen les escorces gelades? Com espeteguen les brases de tant en quant, llençant tot de guspires vermelles? L’hivern és l’època més dura de l’any. Et puc explicar tot de coses sobre l’hivern que t’esfereirien. No em creus? Doncs escolta amb atenció…

Per que fora, en aquestes nits fosques d’hivern, no només la lluna t’observa. Pels camins més foscos de la vall, entre mig dels arbres doblats pel pes de la neu a les seves branques, la deessa Skadi es mou, sigil·losa, amb el seu trineu. Diuen que els udols del vent no ho són pas, el vent, doncs són els llops, blancs com l’albada, que menen el trineu de la deessa. Son esfereïdors! Bèsties caçadores que serveixen a la seva deessa amb devoció. Doncs ella, la mateixa Skadi, és també una caçadora. La més gran, la més experta. Ella és la viva imatge de l’hivern. Ella caça els animals dèbils, els que són massa vells, els malalts, i els cadells que no creixeran prou forts per a sobreviure. Ella recorre en el més gran dels silencis els cims més escarpats. El seu carro menat pels llops deixa rere d’ell tot un regueró de sang que la neu s’empassa. És la sang de les seves preses. Ella, amb l’arc a la mà, busca els animals dèbils i en segueix el rastre, els assetja, els persegueix, i quan els enxampa, tensa el seu arc, amb una de les seves poderoses fletxes… i espera. Espera en silenci, aguantant la respiració, completament immòbil. Aquest moment d’espera pot ser tant petit com un parpelleig o tant llarg com una eternitat. A la deessa Skadi li és igual. De la mateixa forma que una pedra llençada cap amunt hi ha un moment, una fracció de segon on para i queda completament immòbil i suspesa en l’aire, abans del seu descens, també Skadi sap que aquest moment de silenci pot canviar-ho tot. Ella, en aquell moment té la elecció a les seves mans. Deixar anar la fletxa, o no fer-ho. Esperar, o actuar. Aquell moment en el que mantenim la respiració… i després tot continua. Aquell moment de silenci just abans que prenem cadascuna de les nostres eleccions, aquell moment on tot s’atura, i quan les busques del rellotge tornen a avançar, tot és igual, però a l’hora, totalment diferent…

Bé, tu encara ets molt jove, però sé que m’entens. Aquest moment de silenci, aquest ínfim suspens, aquest instant on el món para i, cobert de neu, conté la respiració. Aquest moment és la deessa Skadi. De la mateixa manera que el món entra ara en un punt d’inflexió, de solstici, ella ve a la teva vida. I t’apuntarà amb el seu arc i les seves poderoses fletxes. En aquell moment retindràs la respiració i creuràs que el món s’atura. I aquest infinit moment durarà sols una fracció de segon, i després el món tornarà a girar. Tot serà igual, però a l’hora, totalment diferent. Ella és l’hivern, el silenci, la reflexió i la paciència. Ella és el solstici d’hivern, la corda tensa de l’arc, la fletxa silenciosa que dona mort a allò dèbil o malalt d’aquells que apel·len a ella, per ressorgir així més forts i sense llast. Ella és com una granissada, que destrossa tot al seu pas, però al fondre’s es torna aigua que nodreix la nova vida que creixerà amb plena d’energia.

Ella és el solstici l’hivern, i ja s’acosta…. No escoltes els seus llops com udolen?

 

Esperem que pogueu connectar més profundament amb ella i que la pogueu tenir en el vostre altar.
Per descarregar el retallable feu click aquí.

Compartiu-la i si voleu envieu-nos una foto amb la Skadi al vostre altar per compartir-la a les xarxes i a aquest mateix article!

Nàtica
Sacerdotisa de la Diosa. Graduada en Historia.Mis publicacionesMás sobre mi...

Comenta...

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *