Collage d'imatges de la nostra presentació en la Ruta de creences i conviccions de Sabadell 2019

Ruta i visita guiada a cultes i conviccions de Sabadell

Collage d'imatges de la nostra presentació en la Ruta de creences i conviccions de Sabadell 2019Aquest any hem estat una  de les parades de la ruta “Portes obertes i visita guiada a cultes i conviccions de Sabadell” organitzada anualment per l’Ajuntament dins el programa X Jornada de Portes Obertes als Centres de Culte 2019 que aquest any van d’abril a Novembre.

Com la majoria ja sabeu i vam explicar durant la ruta, el Temple és un espai de trobada i nosaltres som una associació cultural petita que treballa dins el marc de creences paganes en la línia de la Hermandad de la Diosa. Per això, tenint en compte l’assistència prevista a l’acte l’Ajuntament ens va facilitar la possibilitat de fer-ho a Can Balsach. Per nosaltres, és un plaer poder participar en actes d’aquest tipus que celebrem i ajuden a que coneguem la riquesa de la diversitat, en aquest cas, de creences de Sabadell. Podeu llegir-ne la crònica i veure la galeria d’imatges del Diari de Sabadell. Vam intentar explicar que les nostres pràctiques i cerimònies són una manera de connectar conscientment amb tot el que ens envolta, ja que som part de la natura però sovint ens sentim aïllats i desconnectats, per això aquesta és el centre de les nostres creences. I la tarda va acabar amb un pica-pica organitzat per l’Ajuntament que ens van donar l’oportunitat de conversar de manera més informal.

Més enllà de presentar-nos com a Templo de la Diosa estem convençuts que és essencial la participació de les tradicions paganes, i de qualsevol pràctica minoritària, en activitats conjuntes a qualsevol nivell. Pensem que és imprescindible un coneixement mutu que pugui portar a col·laboracions positives amb entitats diverses i que ajudi a normalitzar les nostres creences de grups petits. Per nosaltres això és molt important ja que no busquem l’augment de persones que subscriuen les nostres creences sinó que simplement volem que la població pugui conèixer-les una mica perquè no es vegin com quelcom estrany i opac, ja que el desconeixement genera desconfiança i por. També pensem que això pot facilitar la creació de connexions amb entitats i iniciatives diferents per treballar per objectius més grans i comuns: l’equilibri ecològic, la justícia social, etc.

Tot i que és una activitat diferent, el Dia del Paganisme, que aquest any també es realitzarà a Sabadell el 21 i 22 de setembre, persegueix també aquests objectius.  A més de comptar amb entitats i persones paganes, en aquesta ocasió també comptarem amb la participació de les Bruixes del Nord, una entitat local, i de Joan Gómez i Segalà, tècnic de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya i secretari del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa. És una activitat oberta i gratuïta a la que us volem convidar!

VII Dia del Paganisme. Històries, tambors i la connexió amb allò salvatge

 

Núria Salvans
Núria Salvans
Cofundadora del Templo de la Diosa. Maestra de inglés en primaria. Estudiante perpetua. Soñadora a tiempo completo. Mis publicacionesMás sobre mi...

Comenta...

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

IMPORTANTE: Actualmente nuestro espacio físico permanece cerrado hasta nuevo aviso. Seguimos nuestra actividad online y en las redes sociales.