LES MEVES DEESSES DE PAPER – BELTANE

EPONA

La “guanyadora”, la deessa de Beltane preferida de les precioses persones que ens han contactat per comunicar-nos la seva voluntat.

T’has plantejat que el fet de fer l’esforç d’enviar-nos el mail amb la teva elecció és també un acte de devoció? Ja sigui per Epona, la més votada, o per altres de les deesses que ens han demanat, has donat atenció a la Deessa, has valorat, l’has pensat, l’has estimat i l’has preferit.

Què demostra més l’amor que li tens de dedicar el teu temps a reclamar el seu Nom? Ella et somriu, sens dubte, i et pot somriure des de l’altar si construeixes aquesta nina de paper d’Epona, l’última d’una sèrie de vuit deesses que hem creat des del Temple per a tu.
Si vols pots descarregar-la aqui.

Espera… he dit vuit deesses? No, no en són vuit, en són milers. És una roda sencera? No, en són infinites… M’he tornat boja dient-te això? No, en absolut, només que m’he adonat d’una màgia poderosa que s’ha activat. Una màgia que em recorda que la vida no és un cercle, si no una espiral.

Epona, la deessa dels cavalls, vestida dels colors rogents de la festivitat que representa, aquesta és la nina que tanca la col·lecció. I quan gairebé va estar enllestida em va dir la Lunitari “em recorda molt a Rhiannon”, i jo vaig dir-li “què va, és Epona, es veu ben clar!”. Però després vaig estar-hi pensant… i sí! Ei, que és també Rhiannon! I també Potnia Hipon! La miro als ulls i veig la deessa salvatge, lliure, sensual… i Ella té tots aquests noms! Llavors vaig córrer cap a l’estanteria on tinc les altres set deesses, i vaig mirar a Noctiluca, aquella primera nina de fa ja quasi un any, i vaig veure en ella a Ran, a Sedna, i fins i tot a Yemayà. Abuntia em va semblar Ceres, Demèter, Ker… Iberia, tot i tenir els atributs tant marcats de les matrones mediterrànies, em va mostrar una corona d’or i un poder inqüestionable, i vaig veure en ella les deesses reines, com Juno, Hera i Friga. Morrigan se’m va mostrar com Ereshkigal, amb les seves ales fosques, com Modgud, la guerrera obscura. Skadi em va semblar Khione o la Tinyosa, la dama de la boira. Brigid, la blanca, em va recordar, amb aquells ullassos, a les deesses de gran puresa com Laia o Artemisa. I finalment Eostre, amb el seu cap coronat de flors, em parlava de les deesses de la primavera, com Kore, Flora o Fauna. No només hem fet una roda, si no totes les que vulguis. Per que si bé nosaltres hem donat un nom a cadascuna de les nines, en cada una d’elles n’hi ha moltes altres Deesses de les que també els hi pots donar el nom. Si per Litha vols tenir a Sedna al teu altar… senzillament posa-hi la nina que nosaltres hem anomenat Noctiluca… i crida-la pel nom de la deessa inuit del mar!

Cada volta de la espiral serà emocionant i innovadora, per que serà diferent! Tant diferent com permeti la teva creativitat!

Volíem regalar-te vuit deesses de paper i la Deessa s’ha encarregat que n’obtinguis infinites.
No és això una prova de l’amor que et té la Deessa?

Que les seves benediccions t’acompanyin,
roda rere roda, i per sempre!

Nàtica
Sacerdotisa de la Diosa. Graduada en Historia.Mis publicacionesMás sobre mi...

Comenta...

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *